Grão de Bico Tropeiro – Trooper’s Chickpeas

Olá

A receita de hoje, na realidade é mais uma dica que eu acho super prática e que fica deliciosa. Nesse post aqui ensinei a substituir o feijão do tropeiro pela soja pré-cozida. Hoje trago outra variação que funciona muito bem: o grão de bico, desses de lata mesmo, no lugar do feijão ou mesmo da soja.

—————————

Hello friends

Today’s post is more of a tip than a recipe itself. A practical and delicious tip. In this post here, I taught how to replace the beans by Trooper’s Beans (Feijão Tropeiro, a tradicional brazilian recipe), by canned soy beans. Today I bring another variation that works very well: canned chickpeas, instead of beans or soybeans.

grão de bico tropeiro 1

O modo de preparar já está descrito no post da Soja Tropeira, corre lá pra dar uma olhadinha. Basta substituir a soja ou o feijão por uma ou duas latas de grão de bico. Para 03 porções apenas uma latinha, mais os outros ingredientes é suficiente. Nessa primeira imagem alterei um pouco os ingredientes. Coloquei talos de espinafre e pedacinhos de banana frita. Ficou muito bom!

——————————-

The preparation is the same as already described in post Trooper’s Soybeans, take a look there. Just swap soybeans or beans for one or two cans of chickpeas. For 03 portions one tin and the other ingredients is sufficient. In the  image above I changed the ingredients a little bit. Put spinach stalks and pieces of fried banana. It was so good!

grão de bico tropeiro

O grão de bico é bem versátil além de saboroso e o principal faz muito bem para a nossa saúde. Gosto muito desse tipo de alimento que tem múltiplas formas de preparo, complementa diversas receitas e surpreende pelo sabor.

Uso basicamente o grão de bico de lata, mas fica ao critério de cada um usar esse ou o grão cru e cozinhá-lo na pressão.

—————————–

The chickpea is very versatile and tasty and the principal is very good for our health. I love this kind of ingredient that can be used in various recipes and surprised by the taste.

Comidinha gostosa demais da conta ;)!

Bjos da Jane ^^

xoxo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Make My Day Creative

Exploring things crafty, crochet, and beyond

Torrada Torrada

para não torrar mais.

Cookin' the life

Repostería, cocina, comida y amor.

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

foodaroundblog

recipes and reviews by an italian taster in the u.k.

Japanese cookbook - Japanese recipes from Mari's Tokyo Kitchen

Japanese recipes from Cooking with Mari, a Japanese cooking class in Tokyo for foreigners

Luca Chef Italiano

"La cucina è amore e buon cibo . Sta al cuoco farlo divenire ottimo."

Sabor de Baunilha & Cia

Culinária, lifestyle, decoração e mais...

%d bloggers like this: